Bestuursrecht

Obstakels in de omgeving

Heeft u een juridisch vraagstuk waar een overheidsinstelling, zoals de gemeente of provincie, bij betrokken is? Grote kans dat het om een bestuursrechtelijke vraag gaat. Wassink Advocatuur is gespecialiseerd in het bestuursrecht en helpt u graag verder.

Van vergunning tot handhaving

Het bestuursrecht is een zeer breed rechtsgebied. Het speelt met name op het gebied van vergunningen, omgevingsrecht, bestemmingsplannen en handhavingszaken (last onder dwangsom, bestuursdwang en bestuurlijke boete). Ook bij de Wet op de Kansspelen komen vaak bestuursrechtelijke kwesties kijken.

Wat kan Wassink Advocatuur betekenen op het gebied van bestuursrecht?

  • Opstellen van zienswijzen;
  • Opstellen van bezwaar- en beroepschriften;
  • Voeren van bezwaar- en beroepsprocedures;
  • Begeleiding van vergunningsaanvragen.

Klant aan het woord:

“Ik heb de hulp van Wassink Advocatuur ingeroepen vanwege een escalerende kwestie met bouw- en woningtoezicht in de gemeente waarin ik woon. Als burger moet je in zo’n situatie alle zeilen (kunnen) bijzetten om niet ten onder te gaan, zo is gebleken. Dankzij de intelligente strategie van de heer Wassink ─ de gemeente had hierop geen antwoord ─ is de zaak tot een goed einde gebracht en is de dreiging van een serieus hoge gemeentelijke boete definitief weggenomen. Kortom, ik ben zeer positief over de inspanningen van de heer Wassink. Bovendien is het ook prettig samenwerken met hem. Ik heb daarom de neiging te zeggen ‘volgende maal graag weer!’, maar ik hoop natuurlijk een zaak als deze niet weer te hoeven beleven.”

Werkwijze

Het spreekt voor zich dat het belang van u als cliënt voorop staat bij Wassink Advocatuur. Bij bestuursrechtelijke zaken wegen de kosten niet altijd op tegen de baten. Bovendien kan procederen tegen een overheidsinstelling complex zijn. Wassink Advocatuur is vanaf het eerste moment transparant en eerlijk. En als het nodig is om u een spiegel voor te houden, doen we dat ook.

werkwijze-spiegel-voorhouden

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Heeft u een vraag over het bestuursrecht? Neem gerust laagdrempelig contact op via
onderstaand formulier. U kunt ons ook bellen op 024-3333004.
We beoordelen uw vraag vrijblijvend en laten dan weten of we u verder kunnen helpen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Uw privacy staat bij ons hoog in het vaandel

Was dit niet waar u naar op zoek was? Probeer een ander onderwerp…

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes

20 april 2024: Gratis Juridisch Adviesdag

Schending informatieplicht:

Vaste huurovereenkomst vanaf 2024 “normaal”.