Burenrecht advocaat

De gang naar de (Rijdende) rechter voorkomen

Een overhellende schutting, een boom die het zonlicht blokkeert, geluidsoverlast… burenruzies ontstaan vaak door relatief kleine dingen. Helaas escaleert de situatie soms, waardoor een onhoudbare situatie kan ontstaan tussen buren. Wassink Advocatuur helpt bij het voorkomen en oplossen van dergelijke conflicten.

Burenrecht

Het burenrecht is het geheel van regels en verplichtingen waar buren aan moeten voldoen. Dat heeft soms ook een relatie met het bestuursrecht, bijvoorbeeld als er sprake is van een vergunningsaanvraag. Het burenrecht geldt ook voor onder andere pandeigenaren en huurders. Dreigt er een vervelende situatie te ontstaan? Dan is het verstandig om eerst te onderzoeken welke rechten en plichten u heeft.

Wat kan Wassink Advocatuur betekenen als burenrecht advocaat?

  • Overlast;
  • Geschillen omtrent de erfgrens;
  • Geschillen over bomen en struiken.

Case uit de praktijk:

Uw buurman sluit zijn terrein af met een hekwerk en poort maar ‘vergeet’ even dat er een erfdienstbaarheid is ten behoeve van uw perceel. U heeft het recht om over zijn grond te gaan van de openbare weg naar uw achtergelegen perceel. De gang naar de rechter moet helaas worden gemaakt en de rechter geeft u gelijk. De buurman mag u de toegang tot zijn perceel niet ontzeggen en hij dient u een sleutel te geven van zijn poort. De buurman houdt zich echter niet aan het vonnis van de rechter en dient u vervolgens ook nog een boete van meer dan € 2.500,- te betalen.

Werkwijze

Bij een conflict tussen buren lopen de emoties soms hoog op. Wassink Advocatuur wil de gemoederen bedaren, bijvoorbeeld door beide partijen weer samen aan één tafel te krijgen. Blijkt dit toch niet te werken, dan is procederen een mogelijkheid. Hoe dan ook: Wassink Advocatuur stelt altijd uw belang voorop.

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Heeft u behoefte aan een burenrecht advocaat? Neem gerust laagdrempelig contact op via
onderstaand formulier. U kunt ons ook bellen op 024-3333004.
We beoordelen uw vraag vrijblijvend en laten dan weten of we u verder kunnen helpen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Uw privacy staat bij ons hoog in het vaandel

Was dit niet waar u naar op zoek was? Probeer een ander onderwerp…

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes

20 april 2024: Gratis Juridisch Adviesdag

Schending informatieplicht:

Vaste huurovereenkomst vanaf 2024 “normaal”.