Huurrecht advocaat

Transparantie voorkomt conflicten

Een huurrecht advocaat schakelt u in bij de huur of verhuur van een woning, kantoor of bedrijfsruimte. Een goed juridisch advies is vaak wenselijk, zodat huurder en verhuurder weten wat hun rechten en plichten zijn. Dit zorgt voor transparantie, waardoor er minder snel conflicten ontstaan.

Conflicten huurrecht

Is er toch een geschil ontstaan met uw verhuurder of huurder? Dan kan Wassink Advocatuur hierop inspelen als huurrecht advocaat. We verdiepen ons in de situatie en doen ons best om het conflict zonder de rechter op te lossen. Bemiddeling hoort hier ook bij, indien nodig. Als procederen toch noodzakelijk blijkt, kunnen we dit in gang zetten.

Wat kan Wassink Advocatuur betekenen als huurrecht advocaat?

  • Opstellen van en advisering over huurovereenkomsten;
  • Begeleiding bij opzegging en ontbinding van huurovereenkomsten;
  • Advisering en begeleiding bij geschillen tussen huurder en verhuurder.

Case uit de praktijk:

Stel: u heeft uw woning verhuurd voor bepaalde tijd. Het blijkt dat de huurder er met meer mensen woont dan dat de gemeente toestaat. De gemeente gaat handhaven en de huurder vertrekt. De huurder betaalt vanaf dat moment geen huur meer, maar heeft ook de sleutels niet bij u ingeleverd en u kunt de woning dus niet in. U stelt zich op het standpunt dat de huurder gewoon nog gebonden is aan zijn huurovereenkomst en dus de huur moet betalen. Wassink Advocatuur stelt een procedure voor, maar probeert eerst met de huurder tot een regeling te komen. Deze regeling komt er ook. De huurder levert alsnog netjes de sleutels in en gaat over tot betaling van een groot gedeelte van de openstaande vordering. Een kostbare procedure is afgewend, u heeft uw huis terug en datgene ontvangen waar u recht op heeft.

Werkwijze

Voor Wassink Advocatuur staat uw belang als cliënt te allen tijde voorop. Een advocaat schakelt u niet voor niets in, dus we nemen uw vraag altijd serieus. Vanaf het eerste gesprek zijn we eerlijk en kritisch en houden we u een spiegel voor wanneer dat nodig is. Het is ons doel om de situatie zonder de rechter op te lossen. Maar mocht dit toch niet lukken, dan gaan we er voor de volle honderd procent voor in de rechtbank.

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Heeft u behoefte aan een huurrecht advocaat? Neem gerust laagdrempelig contact op via
onderstaand formulier. U kunt ons ook bellen op 024-3333004.
We beoordelen uw vraag vrijblijvend en laten dan weten of we u verder kunnen helpen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Uw privacy staat bij ons hoog in het vaandel

Was dit niet waar u naar op zoek was? Probeer een ander onderwerp…

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes

20 april 2024: Gratis Juridisch Adviesdag

Schending informatieplicht:

Vaste huurovereenkomst vanaf 2024 “normaal”.